Ana içeriğe atla

Gerçekten Pro Mu? - Microsoft Copilot Pro Değerlendirmesi

 Bu yazı muhtemelen yazmaktan en çok keyif aldığım yazılardan birisi olacak, çünkü Copilot beyciğimi kullanmayı da, anlatmayı da oldukça seviyorum. Bence şuan ücretsiz olarak erişilebilecek tartışmasız en iyi yapay zeka orası bir gerçek, sonuçta hangi yapay zeka sizlere GPT 4-Turbo modelini ücretsiz sunuyor ki? Ha orada Gemini Pro 1.5 gerçeği var evet, ama sıra ona da gelecek rahat olun siz :)

Öncelikle fiyatı şu anlık aylık 720 lira gibi bir meblağdan oluşmakta, fakat eğer ki mobil uygulamasını indirirseniz size 1 ay deneme şansı veriyor (ki şimdilik ben de bu denemeye tabiyim), yani kesinlikle ne yapın ne edin uygulamayı indirip üyelik oluşturun, çünkü 1 ay bu yapay zeka ile haşır neşir olmak için fena bir süre değil.

Ne ekliyor peki ücret vermek deneyimimize, öncelikle konuşma sınırı kalkıyor ki bence en en en büyük özellik bu bana kalırsa, sohbet başına 30 mesaj hakkı az olmasa da, bazen bazı durumlarda aşma ihtiyacı duyabiliyorsunuz, ve evet Pro versiyonunda bu şans size verilmiş durumda. 

İkincisi, GPT builder özelliğini sizlere veriyor, ne mi peki bu? Bir yapay zeka kişiliği yaratıp, kendinize özel bir yapay zekaya sohbet etmek diyebiliriz. Mesela ben bir mühendis profesörü denedim, hiç fena çalışmıyor. Sizler de kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda yapay zekalar oluşturup sohbet edebilirsiniz, eğlenceli olduğunu itiraf etmeliyim.

Üçüncüsü, GPT 4-Turbo evet ücretsizde de var, ama bu Pro versiyonunda 4 ile 4-Turbo arasında geçiş yapma imkanınız var, yani bir sebepten 4 kullanmak isterseniz bu şansı da Pro ile sunmuşlar.

Dördüncüsü, Dall-E 3 modelini biraz daha gelişmiş şekilde, ve 100 adet günlük hızlandırma ile kullanabiliyorsunuz. Gelişmişten kasıt resim oranı belirlemek gibi şeyler, ve evet iyi de çalışıyorlar yine.

Beşincisi, şu an ülkemizde pek işlevi olmasa da Microsoft 365 ile entegrasyonu mevcut, bu da sizlere Word, Excel, Powerpoint gibi kısımlarda Copilot kullanmanızı sağlıyor, fakat Türkçe maalesef yok keşke olsa. Ama yine de kullanmak inanılmaz keyifli, özellikle sadece 2 3 cümlenizle 30 saniyede sıfırdan Powerpoint sunumu hazırlaması hem çok hoş, hem de bir yandan ürpertici.

Genel olarak avantajları bunlar, işte klasik sunucularda öncelik gibi klasik şeyler zaten var onları saymıyorum dahi. Alsak mı diye düşünüyorsanız, eğer yapay zeka günlük hayatınızda ciddi bir yer ediniyorsa belki olabilir, ama ücret yüksek bunu da hesaba katın. Bence 1 ay deneme süresini kullanarak buna kendinizin karar vermesi en doğrusu olacaktır.

Daha uzun bir şekilde bu özellikleri 1 2 hafta içinde yazacağım V3 yapay zeka karşılaştırmasında bahsedeceğim, ama şimdilik görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

E Bu Çok İyiymiş - Xbox 9.Nesil Oyun Kolu İncelemesi

Daha yeni sizlere bir yazı paylaştım, bu yazıda 2 adet imitasyon kol, ve hesaplı olmasına rağmen harika bir performansa sahip logitech oyun kollarını beraber her açıdan irdelemiştik. Şimdi, ben bu yazıyı yazdığımda f310 modeli 2 3 yıllık serüveninin sonuna gelmek zorunda kaldı, çünkü Lb tuşu bir düşürme sonucu çalışmaya devam etse de hissizleşti, yani basıp basmadığınızı anlamıyorsunuz ama bastırdığınızda bir şekil çalışıyor gibi düşünebilirsiniz. Ben de bunun sonrasında fellik fellik yeni oyun kollarını araştırmaya başladım. Önümde 2 seçenek vardı, ya ucuza yönelecektim ve geleceği pek düşünmeyecektim, ya da bir çılgınlık yapıp almışken tam alayım diyecektim. Yazının başlığından hangisini seçtiğim malum gibi 😅 Aldım kendisini, hemen ertesi gün kapıma geldi, ve evet taksitle aldım tekte ödeyecek maddi durumum yoktu maalesef :') Beklentim de, tamamiyle stabil her şeyi düzgün çalışan sorunsuz bir kol olmasıydı. Ve galiba da elde ettim, birkaç pürüz dışında en azından... Bu pürüzleri...

Yapay Zeka Kapışması V2 - Copilot vs Gemini vs ChatGPT

 Ben ilk defa bu kapışmayı yapalı 2,5 ay geçti, ve bu sırada düşündüğümden çok daha fazla gelişme gördük. Ben de dedim ki, madem geliştiler bir daha kapıştıralım geleceğin asistanlarını. Bu sefer biraz puanlama tarafına da gireceğiz, ve sonda kategorileşmiş ve toplu halde kimin daha iyi olduğuna her yönden karar vereceğiz. Eski yazım için  Geleceğin Asistanları, Fakat Hangisi En İyisi? (ChatGPT vs Microsoft Copilot vs Google Bard) (alphardal.blogspot.com)  linkine tıklayabilirsiniz. Ama önce şuradan başlayalım, 2,5 ayda ne değişti? Copilot'un tasarımı elden geçirildi, GPTs denilen özellik hem ChatGPT hem de Copilot'a geldi, Copilot'a eklentiler dahil oldu, ChatGPT ile sesli konuşma özelliği geldi, Bard direkt olarak kimlik değiştirdi, modeli güncellendi ve tasarımı yine değiştirildi, yeni adı Gemini olan Bard'ın mobil uygulaması çıktı vs vs. Evet, bunların hepsi son 2.5 ayda oldu, ciddi manada sert bir kapışma var ortada ve tüm modeller birbirlerine ayak uydurma çabasın...

50 mp giriş seviyesi kameralar neden 48 mp giriş seviye kameralardan daha kötü?

 Evet bu konu birazcık benim pazarlama argümanlarına saldırım gibi olacak, çünkü insanları pazarlama yöntemleri ile kandırmanın peşindeler belli ki. Ortada şöyle saçma bir kanı var, aynı fiyat etiketindeki iki telefona bakıyor mesela Mehmet diye biri, Mehmet telefonlardan pek anlamıyor ve sayılara bakarak karar vermek istiyor. Birinde 48, diğerinde 50 mp kamera görünce matematik bilgisiyle 50>48 diyerek 50 mp kameranın daha iyi olduğu kanısına varıyor. Amma velakin detaya indiğimizde durum pek öyle değil. Öncelikle Sony'nin orta üst segmentteki telefonlarda kullanılan 50 mp sensörü konumuzun dışında, o sensör bambaşka bir kitleye hitap ediyor. Biz giriş ve orta seviyedeki telefonların sensörlerini baz alacağız. En basit örnek ile redmi note 10 ve redmi note 11 farkına göz atalım. Note 10 sensör olarak Sony IMX 582 48 mp'lik sensörünü kullanırken, Note 11 sensör olarak Samsung JN1 50 mp'lik sensörünü kullanıyor. Şimdi Mehmet olduğumuzu varsayarsak, Note 10 eski model 1 yı...